kamnosestvo-svetina

Kamnoseštvo Svetina je podjetje z dolgoletno kamnoseško tradicijo, saj je kamnu zapisana že tretja generacija – s kamnoseštvom sta se ukvarjala že ded in oče sedanjega lastnika. Delavnica je bila ustanovljena leta 1984. Od leta 1997 jo vodi Aleksander Svetina. V kamnoseštvu Svetina izdelujemo raznovrstne izdelke iz naravnega kamna – iz raznih vrst granitov in marmorjev, ki prihajajo z različnih koncev sveta; zelo priljubljen pa je tudi domači kraški repen, ki je tudi najbolj primeren za masivne izdelke. Iz njega izdelujemo jerte, portale, mize, klopi, korita, lijake itd. ter izdelek, na katerega smo v našem kamnoseštvu najbolj ponosni, to pa je kraška šterna (vodnjak), ki ga izdelamo iz enega samega kosa. Iz granitov v našem kamnoseštvu izdelujemo police, stopnice, balkonske obrobe, kuhinjske pulte ter razne druge izdelke po naročilu. Iz vseh vrst materialov izdelujemo tudi nagrobne spomenike, poleg tega pa tudi obnavljamo stare spomenike. Delo opravljamo strojno, vešči pa smo tudi ročnega dela in klesanja, ki ga je v našem poklicu še vedno veliko, zahteva pa precejšnjo mero občutka. Dva zaposlena se lahko pohvalita z nazivom »kamnoseški mojster«, ki sta ga pridobila pri Obrtni zbornici Slovenije.

Leta 2008 smo nabavili enega najsodobnejših strojev - waterjet. Stroj omogoča zelo natančen razrez z vodnim curkom, zato lahko z njim izdelamo tudi zelo zahtevne oblike. Nov stroj nam omogoča tudi izdelavo intarzij – prelepih vzorcev iz raznobarvnih granitov, s katerimi lahko popestrite mize ali tlake. Kvaliteto našega dela dokazujejo številna priznanja (npr. »Zlati ceh« in »Posebno priznanje«, ki smo ju pridobili na Celjskem obrtnem sejmu leta 2006), predvsem pa naše zadovoljne stranke. Vabljeni k nam v Lokev!

Kvaliteto našega dela dokazujejo številna priznanja (npr. »Zlati ceh« in »Posebno priznanje«, ki smo ju pridobili na Celjskem obrtnem sejmu leta 2006), predvsem pa naše zadovoljne stranke. Vabljeni k nam v Lokev!

 

Reference

 

 

Kamnoseštvo Svetina je družinsko podjetje, ki ohranja tradicijo kamnoseštva na Krasu. Kamnu je zapisana že tretja generacija…

© 2014-2019 Kamnosestvo-svetina.si | e-mail: aleksander.svetina@siol.net |  Izdelava spletne strani: Kreatik.si